Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam dwa problemy . Jedent o taki ze czasami nie dziala mi komputer pokladowy wraz z tempomatem raz dziala raz nie, nie wiem od czego jest to zalezne. A drugi problem mam z ASC i ABS. Jak odpale auto wszystko jest ok ujade kilak metrow zapala sie kontrolka ABS i ASC. Pewnego razu bylem na mokrej trawie odpalilem auto kontorlki sie nie swiecily, raptownie ruszylem ASC zaczal dzialac ale jak wyjechalem na asfalt problem wrocil i dalej zaczely sie swiecic kontolki ABS-u i ASC. Czujniki wszystkie wymienialem nawet komputer sterujacy tym prosze o pomoc co moze byc przyczyna
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jezlei chodzi o tempomat udalo mi sie dojsc do tego . Bedac na zlomie byla e 32 i byla manetka tempomatu , na szczescie znajomy pracowal to na pytanie ile za manetke tempomatu odpowiedzial " jaka manetke z usmiechem " :D wiec kosztow nie bylo. Wymiana manetki i problem sie rozwiazal . Jezeli chdozi okomputer lub ASC i ABs jeszcze nie doszedlem do tego . Sprawa ASC i \ABS sadze ze moze to byc powod jakiegos golego kabla ktory dotyka budy, jak bede mial czas pojade sprawdzac kazda wiazke kabel itd. Jezlei uda mi sie rozwiazac problem oczywiscie poinformuje was o tym :) jezlei chodzi o bezpiecznik to wymienie i sprawdze moze cos pomoze Karambol :)