Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moze ktos sie orientuje kiedy wychodzila wersja 330 km nigdzie nie moge znalezc takiej informacji. Slyszalem ze wersje przed 2005 mialy slabszy 300 konny silnik ale zblokowany jakims limiterem. Czy ktos wie jak sprawdzic nie uzywajac hamowni czy ten limiter jest zdjety czy nie ?(lub jak go zdjac?). Chce kupic w sobote taka wersje ale z roku 2002 w dowodzie ma 330 ale czy to prawda ;)?. Z gory dzieki za pomoc
Opublikowano
Jeżeli auto jest z roku 2002 i ma oznaczenie 745 to jest to benzyna o mocy 333km. Diesel nosił nazwę 740d i miał 258 km. Po lifcie w 2005 roku pojawiło się oznaczenie 745d i z tego co pamiętam na samym początku miał oprogramowanie na 299km potem 330km ( w niektórych krajach chyba została mniejsza moc ze względów podatkowych, ale to można zmienić wgrywając odpowiedni soft).
Opublikowano

Tak zgadz sie że ze wzgledów podatkowych troche przykastrowali moc - 299KM. Wydaje mi sie od 2006 ale od ktorego miesiąca to nie wiem.

Podniesienie mocy to kwestia oprogramowania, silnik jest ten sam

Opublikowano
I sprawa sie wyjasnila ;) okazalo sie ze z vinu samochod ma 4L a w dowodzie 4,5 i 330 km podobno zostal zmieniony silnik przed sprowadzeniem na co brak dokumentow. samochod sobie odpuscilem z wiadomych przyczyn
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Moze ktos sie orientuje kiedy wychodzila wersja 330 km nigdzie nie moge znalezc takiej informacji. Slyszalem ze wersje przed 2005 mialy slabszy 300 konny silnik ale zblokowany jakims limiterem. Czy ktos wie jak sprawdzic nie uzywajac hamowni czy ten limiter jest zdjety czy nie ?(lub jak go zdjac?). Chce kupic w sobote taka wersje ale z roku 2002 w dowodzie ma 330 ale czy to prawda ;)?. Z gory dzieki za pomoc

Hej. ja mam 2007 745d i ma 329ps.nie wiem od ktorego m-ca jest wersja mocniejsza ale polecam . mam od 8 miesiecy i jestem bardzo zadowolony.

pozdro