Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Otóż niedawno zobaczyłem, że ubyło mi płynu chłodniczego i postanowiłem go dolać. Brakowało ok 1 litra płynu wiec tyle dolałem do kreski max. Po nocy chciałem sprawdzić czy go coś ubywa, zaglądam i normalnie przeżyłem szok... Okazało sie, że płyn który dolałem gdzieś wyparował. Dodam, że nigdzie nie zauważyłem żadnych wycieków. Najdziwniejsze w tym wszystkim to to, że ubyła identyczna ilość ile wcześniej wlałem. Dokładnie wygląda to tak jak bym nie dolewał go wcale. Nie wiem czy ma to jakis związek ze sprawą, ale po tym incydencie z za deski rozdzielczej zaczęło wydobywać sie dziwne bulgotanie. Słychać jest je dokładnie mniej wiecej za licznika. O co kaman ? Gdzie znika ten płyn i co to za bulgotanie ?
Opublikowano
Sprawdź czy nie masz mokrych dywaników, kierowcy, pasażera, odkręć osłonę nad nogami kierowcy i zobacz czy nie jest tam mokro, po stronie pasażera zdemontuj schowek i tak samo sprawdź.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Hmm tylko jak to wytłumaczyć, że ubyła go identyczna ilość jaka wlałem wcześniej. Jak to wytłumaczyć ? Dlaczego nie mniej ani nie więcej ?