Skocz do zawartości

[E39] Wzmacniacz z DSP rozładowuje aku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam jeszcze jeden problem, mianowicie pobór proadu w stanie spoczynku wynosi 1,6-1,8A.

Czytałem na forum, po tych 15min wyłącza się klimatronik, i lampka obok skrzyni automatycznej.

Cały problem znika gdy odłącze bezpiecznik w bagażniku od nagłośnienia.

Dodam iż wzmacniacz fabryczny z systemem DSP jest cały czas gorący i po pomiarze poboru wynosi około 1,5A, po zeniu muzyki i podgłośnieniu pobór wzrasta do około 10A

Wyjąłem owy wzmacniacz rozebrałem, był w srodku troche zasniedziały na sciezkach i stykach, ale i to nie pomogło. Pobór prądu taki sam, nawet po uśpieniu auta.

Musze dodać, że nagłośnienie działa prawidłowo

Moje pytanie: Co jest odpowiedzialne za odcięcie prądu do wzmacniacza i gdzie tego szukać. :cry:

Auto to E39 528iA Touring z nagłośnieniem Profesional, Subwofer, tel, zmieniarka, wzmacniacz , funkcja DSP, wszystko oryginalne bez przerobek.

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Problem rozwiązany , mozna zamknac temat. Pozdro dla wszystkich ;p
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Przyczyną był w/w wzmacniacz który po wyłączeniu radia dostawał impuls aby się wyłączyć, ale tego nie robił i przez cały czas pobierał prąd rzędu 1,6A.
Opublikowano
Może miał zmostkowany kabel od remote ( niebieski kabel) z zasilaniem i miał na tej lini cały czas napiecie 12 V dlatego się nie wyłączał.