Skocz do zawartości

Czy skrzynia z 735i podejdzie do 740i?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie odnosnie skrzyni biegow. Posiadam skrzynie z BMW 735i z 2001r numer: A5S 440Z -TD, kolega ma 740i 1996r z numerem skrzyni A5S 440Z -SH, czy moja skrzynia podejdzie dla kumpla czy slabo? Z tego co wiem ta druga to 5HP30, a moja bede w stanie sprawdzic dopiero za jakis czas. Z gory dzieki za pomoc...
Opublikowano
Skrzynia 5Hp30 ma w oznaczeniu liczbę 560, bo tyle Nm przenosi. Jeżeli w oznaczeniu jest liczba 440 to skrzynia jest 5HP24. Twoja będzie do auta kumpla pasować, pewnie trzeba będzie tylko zamienić sterownik...
Opublikowano
Dzwonilem do speca od skrzyn, ktory mi powiedzial ze skrzynia nie podejdzie, poniewaz jest zupelnie inna, ma zrobione inne mocowanie na rozrusznik i ze sa to zupelnie 2 inne skrzynie. Na pierwszy rzut oka sie roznia tym ze 5hp24 ma miske stalowa a 5hp30 ma miske aluminiowa.
Opublikowano
Czy Ty umiesz czytać Kolego? Jeżeli jest tak jak sam napisałeś, że skrzynia kolegi ma w oznaczeniu liczbę 440, to nie może to być 5HP30, gdyż te skrzynie miały w oznaczeniu zawsze liczbę 560...