Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam,

kilka dni temu zauważyłem, że ekran nie dostosowuje jasności do warunków oświetleniowych - nie rozjaśnia się w dzień (..i nic nie widać).

Przestawiam wtedy na maxa w ustawieniach, ale jak przychodzi wieczór to tak daje po oczach, że trzeba znowu regulować :evil:

Ekran reaguje na pokrętło jasności zegarów, ale to mało skuteczny sposób (w nocy akurat zegary wolałbym widzieć).

Wygląda na to, że nawalił czujnik oświetlenia (ten pod ekranem). Czy ktoś miał podobny problem?

Czy to w ogóle się da naprawić/wymienić??

Dodam, że ostatnio nic nie zmieniałem, nie ładowałem żadnych nowych softów, lektorów, map itd.

Ta sama płytka z mapą siedzi w odtwarzaczu od ponad roku.

"Oczko" czujnika przeczyściłem, przedmuchałem sprężonym powietrzem - nie pomaga..

Pozdr

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
Pewność będziesz miał jak podłączysz pod komputer. Wyobraź sobie że nawet taka mała pierdółka pokazuje błąd w module od navi. A jak w dzień masz nastawione na maxa i przytkasz palcem ten czujnik to jakaś reakcja jest ? Spróbuj tak parę razy pozasłaniać.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Hmm... coś kiedyś słyszałem, ze komputer wyłapuje błędy w navi, ale nie wiedziałem że wyłapie zwalony czujnik :)

Niestety, zasłanianie palcem nic nie daje - podświetlenie ekranu cały czas jednakowe :(

Pozdrawiam

Michał