Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Was drodzy forumowicze, chciałbym Was zapytać o pare informacji i uzyskać jakies godne uwagi podpowiedzi lub sugestie :)

mianowicie posiadam bmw e46 2000r w sedanie, chcialbym w swoim samochodzie niedrogim kosztem jakos zmodernizowac system audio w taki sposob, aby brzmienie bylo czyste, jakis basik itp.

posiadam fabryczne radio bmw w sowim aucie (na kasety) i jak narazie zamowilem sobie adapter aby moc wreszcie posluchac jakiejs swojej nagranej muzyki :), nie chcialem sie bawic w zmieniarke plyt...

chcialbym Was zapytac co sadzicie o fabrycznych glosnikach w tym aucie? sa dobre? daja rade? czy jednak trzeba wszystko zaczac od zmiany glosników w aucie? podkreslam iz chcialbym zostac przy tym fabrycznym radiu, poniewaz fajnie wyglada i jest wbudowane w deske, jakby mozna bylo prosze rowniez o wypowiedzi na temat tego radia...

myslalem aby kupic jakas tube i wzmacniacz do tego auta i sie zastanawiam czy to rozwiazwiaze w zupelnosci problem, dlatego chcialbym, abyscie mi podpowiedzieli co najlepiej zrobic aby zaspokoic swoje wymagania hehe

-czy poprostu dokupic jeszcze wzmacniacz i tube jakas? a jezeli tak to jakie najlepiej? (jakby mozna bylo prosze konkretY)

-czy najpierw zmienic glosniki(jezeli tak to na jakie?), pozniej dopiero myslec o kupnie tuby i wzmacniacza?

-i co sadzicie na temat tego fabrycznego radia i tych fabrycznych glosnikow

dziekuje za wypowiedzi i pomoc

Opublikowano
witam Was drodzy forumowicze, chciałbym Was zapytać o pare informacji i uzyskać jakies godne uwagi podpowiedzi lub sugestie :)

mianowicie posiadam bmw e46 2000r w sedanie, chcialbym w swoim samochodzie niedrogim kosztem jakos zmodernizowac system audio w taki sposob, aby brzmienie bylo czyste, jakis basik itp.

posiadam fabryczne radio bmw w sowim aucie (na kasety) i jak narazie zamowilem sobie adapter aby moc wreszcie posluchac jakiejs swojej nagranej muzyki :), nie chcialem sie bawic w zmieniarke plyt...

chcialbym Was zapytac co sadzicie o fabrycznych glosnikach w tym aucie? sa dobre? daja rade? czy jednak trzeba wszystko zaczac od zmiany glosników w aucie? podkreslam iz chcialbym zostac przy tym fabrycznym radiu, poniewaz fajnie wyglada i jest wbudowane w deske, jakby mozna bylo prosze rowniez o wypowiedzi na temat tego radia...

myslalem aby kupic jakas tube i wzmacniacz do tego auta i sie zastanawiam czy to rozwiazwiaze w zupelnosci problem, dlatego chcialbym, abyscie mi podpowiedzieli co najlepiej zrobic aby zaspokoic swoje wymagania hehe

-czy poprostu dokupic jeszcze wzmacniacz i tube jakas? a jezeli tak to jakie najlepiej? (jakby mozna bylo prosze konkretY)

-czy najpierw zmienic glosniki(jezeli tak to na jakie?), pozniej dopiero myslec o kupnie tuby i wzmacniacza?

-i co sadzicie na temat tego fabrycznego radia i tych fabrycznych glosnikow

dziekuje za wypowiedzi i pomoc

No ja nie wiem czego nie znalazłeś:) Otóż tak, seryjne glośniki to papierowe gówno które nie zagra dobrze. Radio BMW też jest słabe, to potwierdzi każdy i masz to napisane w 1000 postach. Jeśli chcesz mieć bas, kup skrzynie a nie tube. No i dobry wzmacniacz. Oczywiście, że najważniejsz jest system z przodu, ale jeszcze ważniejsze jest wstawienie je na mdf w drzwi( oryginalnie przykręcone są do boczka) potem wygluszyc te drzwi i przykręcic dobry zestaw podłączony także do wzmaka( ja mam VIBE BLACKAIR 6 - są cudowne, przynajmniej do hip-hopu, bo maja swietny tweeter).

Teraz tak ode mnie. Nie zrobisz tego tanim kosztem.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=134590 Zapraszam do oceny mego samochodu:)
Opublikowano
a czy samo wstawienie skrzynki do bagaznika i jakis w miare wzmacniacz duzo polepszy to wszystko? mowie nie chce w to wielkich pieniedzy ladowac a chce aby bylo lepiej niz jest teraz ;p
Opublikowano
moim zdaniem dobre radio nawet z 15letnich kartnow zrobi tak ze da sie sluchac, grunt to radyjko kolo 900-1600 nowe, dobrze ustawic srednie i cyki z przodu, wzmacniacz, skrzynia, dobrze ustawic i heyah, przy ciulowym radiu to i tak bedzie [BAD], pomijajac ze org radio to tez padaka nawet z harmanem, wiem bo mialem to watpliwa przyjemnosc tak jezdzic przez miesiac zanim swojego niewstawilem
Opublikowano
no jak w radio zainwestujesz to do kazdej innej fury mozesz zakladac, np pioneer deh p88rs czy wysokie niechoinkowate modele jvc, chyba ze wolisz org radio, tak samo zreszta ze skrzynia, wzmacholem,dobrymi kablami i kondensatorem - mozna zawsze wyjac i sluzy w innych furach