Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakiś czas temu przestało mi działać pompowanie lędźwi (fotele sportsize o ile to jakaś różnica w tym przypadku). Dzisiaj postanowiłem się za to zabrać, zdjąłem tylną maskownicę fotela i okazało się, że po naciśnięciu joysticka w dół pompka wydaje dźwięk jakby pracowała, jednak "worek" nie napełnia się powietrzem, po naciśnięciu joysticka w innym kierunku pojawia się inny, cichszy dźwięk - wtedy pewnie powietrze powinno schodzić. W pozostałych dwóch położeniach joysticka słychać tylko jakby cykanie przekaźnika dochodzące z modułu przy pompce. Co może być uszkodzone? Jak rozłączyć wężyki żeby nie było problemu z założeniem od nowa i żeby nie urwać bo z tego co zauważyłem siedzą bardzo mocno. Wężyk bezpośrednio przy pompce też się po prostu zdejmuje? Bo z tego co zauważyłem głowica przy niej obraca się.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nikt z Was z tym nie walczył? :roll:

Dzisiaj zauważyłem, że po zagięciu węzyka, który jest za pierwszym zaworkiem za pompką, a przed modułem od którego wychodzi niebieski i czerwony wężyk do worka z powietrzem pompka przestaje pracować, natomiast gdy załamuję wężyk niebieski albo czerwony pracuje nadal. Wychodzi więc na to, że pompka jest sprawna tylko nie działa ten moduł od którego wychodzi niebieski i czerwony wężyk do worka z powietrzem. Sęk w tym, że nie mogę nawet wypiąć z niego wtyczki :/ Jakieś wskazówki?