Skocz do zawartości

Klimatyzacja nie dziala:/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

pewnie gdybym lepiej poszukal pewnie bym cos znalazl ale zastanawia mnie rzecz ktora opisze ponizej...

Ostatnio odebralem auto od mechanika po wymianie pompy wtryskowej wracajac do domu 60km mialem wlaczona klimatyzacje i wszystko bylo dobrze do 22 godz.

na nastepny dzien dzwoni do mnie zona ze klima nie dziala, :shock: przeciesz jeszcze przed paroma godzinami dzialala hmmm :?

przyjechala do mnie do pracy patrze no nie dziala, jak wlaczam klime na 18st wentylatory na polowe mocy... slysze ze zaczynaja przyspieszac, dmchaja mocniej ale cieplym powietrzem z kazdego nawiewu :shock: wylaczam klime slysze ze wentylatory zwalniaja.

Co moze byc powodem takiego objawu? Teraz jest troszke goraca wiec klima by sie przydala ;) Nie mam zabardzo pieniedzy zeby jechac do mechanika aby mi zobaczyl co jest, za ostatnia naprawe 3dni temu zaplacielem 3000zl, moze wy mi pomozecie.

Opublikowano

jak naciskam sniezynke to obroty sa raczej takie same, zwieksza sie tylko moc dmuchawy.

Gdzies wyczytalem ze jak bedzie pusta to sie nawet nie zalaczy.

Gdzies pojade zobaczymy co powiedza, pewnie zebym zostawil.

a mechanik moze wszystko powiedziec jak widzi ze ktos sie nie zna :/

Opublikowano
Pewnie czynnik Ci uciekl. Jedz do warsztatu gdzie sciagna resztki Twojego czynnika, nabija klime na maxa ale tak, zeby cisnienie bylo duuuzo za wysokie. Jest do tego taki specjalny preparat. Potem jezdzisz jakis czas i oni sprawdzaja jakie jest cisnienie. Jak szybko ucieka to od razu powiedza co jest nie tak. Moga tez dolac od razu srodka uv i bedzie widac gdzie czynnik ucieka. Miejsc moze byc wiele, u Ciebie uszlo szybko, wiec pewnie nie ma duzo szukania. Mozliwe ze chlodnica, czesto nieszczelnosci w niej jest trudno wytropic.