Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie.

Czy jest możliwość podłączenia do radia BMW bisness kaseciaka zmieniarki innej niż BMW ?? ?? Czy ktoś to robił???

Albo czy istnieje możliwość podmiany radia BMW BISNESS kaseciak na takie same ale z CD, i czy będzie problem z tym jakiś tam pin 7 ( nie wiem co to jest) ;( ??

Na allegro widziałem za ok 400 zł cyfrową zmieniarkę, czy ktoś tego używa ??

POMOCY, nie chce kaset.

POZDRAWIAM

A i czy wiecie może gdzie w Wlkp i zachodniopomorskie robią takie rzeczy?

Z góry dzięki za pomoc.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kup taka przejsciowke, kaseta z kabelkiem ktora mozesz podlaczyc do obojetnie jakiego urzadzenia z wyjsciem jack (ipod, tel kom, discman). Jesli nie chcesz kabelkow to mozesz rozwazyc nadajnik radiowy. Ustawiasz takie cudo np na 104.00 radio w samochodzie na 104.00 i muza leci falami radiowmi. Korzystalem z obu rozwiazan, osobiscie preferuje pierwsze. Tylko z kasety wyciagnalem wszystkie czesci ruchome, bo je po prostu bylo slychac (radio krecilo rolkami zamontowanymi w kasecie). Teraz jedynie slychac cichutenka prace silniczka, ale to mi juz nie przeszkadza. Jakosc moim zdaniem bardziej niz przyzwoita a koszt okolo 7-8 zl.

Przyklad: http://allegro.pl/kaseta-transmiter-adapter-do-radia-mp3-mp4-ipod-i1805326753.html

A co do zmieniarki to mozna podlaczyc zmieniarke alpina poprzez specjalny interfejs. Poszukaj na forum w UK, interfejs 25-30 funtow, ale zmieniarka musi byc jednym z wybranych modeli alpina. Ja dalem sobie z tym na luz z wyzej opisanego powodu oraz ceny zmieniarek alpina :) Chyba taniej jest zakupic zmieniarke BMW...