Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów,

jestem nowy na forum i ciesze sie, ze tak wiele informacji mozna tu znaleźć. jednej jednak nie znalazłam i stąd moje pytanie:

jaka może być przyczyna nieznacznie głośniejszej pracy silnika wraz z lekkimi wibracjami gałki zmiany biegów na biegu jałowym. dodam, że już przy minimalnym dodaniu gazu hałas mija. Myślę sobie, że może to koło pasowe??? pytam jednak fachowców

z góry dziekuje

bmw e61 520d (177km), 2008 przebieg 91tys km

Opublikowano

Najlepiej nagraj jakiś filmik w dobrej jakości bo ciężko jest tak doradzać .

Ogólnie te 2.0d ( 177 km ) bardziej dzwonią tak mi się wydaje , miałem porównanie z e90 320d ( 163 km ) silnik chodził dużo ciszej a przebieg e90 był większy

Żeby nie zakładać kilka tematów , mam też pytanie .

Gdy rano zapalam ( zimny silnik ) to czasami słychać charakterystyczny rzegot przez kilka sekund , pózniej już cisza . Co może być przyczyną ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie tak samo głośniej chodzi od poprzedniej e39 20d ,,wymieniłem dwie rolki napinacz i prowadząca nic nie dało taki urok tych silników ......opinia potwierdzona.
  • 4 tygodnie później...
  • Zarejestrowani
Opublikowano
kpl łańcucha rozrządu do wymiany - taki urok 177KM

A co ma łańcuch rozrządu do wibracji na jałowym i głośniejszej pracy/klekotu bo nie bardzo rozumiem Twoje nietrafione intencje?? Ja również mam taki sam problem jak kolega a po kontroli w ASO mój rozrząd jest w porządku nic nie jest powycierane za to mam luz na dwumasie....

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer