Skocz do zawartości

Kody z motronika 1.3 i kontrolki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1, Zrobiłem sobie kontrolke do odczytywania kodów wszystko bylo o.k lecz ostatnio wymrygało mi kod 1221 EGO(O2)SENSOR1 wymieniłem bezpiecznik 15A w szeregu bezpieczników chyba 2 numer i teraz wymrygało 1222 Lambda Control 1 . Co jest grane czy sonde lambda trzeba wymienić czy co ? Jeżeli ktoś ma jakieś wskazówki poprosze o podpowiedz teraz troszke zimno i nie chce mi sie grzebać na mrozie.

2, Mam mrygająca kontrolke od AIR BAGU mie mogę jej wygasić więc chciałem wyjąć żarówke aby mnie nie denerwowała, po wyjęciu mryga dalej tylko słabiej co jest , czy tam jeszcze jakieś diody siedzą ?

Edytowane przez LENY
TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw
Opublikowano
Z lambda sobie poradziłem brak błędów ( zabrudzone styki), ale co z tym podświetleniem zegarów w kwadracie gdzie wyświetlane są tryby i biegi automatu - w dalszym ciągu nie podświetla mi tego odczytu - czy pod wyświetlaczem są jakieś żarówki?
Opublikowano

Zgadza się żaróweczka była spalona wymieniłem i jest git, żaróweczka kosztowała 0,60 zł - taniocha.

Zastanawia mnie ciągle błąd 1221 po resecie kompa przez jakiś czas niema błędu ale po jakimś czasie się pojawia , teraz wyciągnołem wtyczke od sondy z mocowania i połączyłem wtyczki bez mocowania narazie jest brak błędów zobaczymy jutro może przez ten uchwyt zły styk we wtyczce był. Jak myślicie

Opublikowano

dajesz kluczyk w drugą pozycje podpinasz mrygadło lampka musi palić się , pedałem 5 razy i chwilke czekasz i mrygadło daje kodziki( silnika nie odpalaj). Ja tak robie i wszystko gra.najpierw jest długi błysk a potem zaczyna sie kod szybkimi mryganiami. długi sygnał mówi że zaczyna się kolejny kod albo powtarza poprzedni jeżeli tylko jeden błąd jest.

pozdro LENY