Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z odtwarzaczem CD w e39 wersja bussines rds z rozbudowanym komputerem. Mianowicie nie chce mi czytać żadnych płyt ani ori ani piratów nagranych x8 na najlepszych płytach dosłownie żadnych.

Szukałem na forum coś na temat, kupiłem płytę samoczyszczącą wsuwam i wysuwam i nadal nic.

Panowie macie może jakiś pomysł czy laser do wymiany czy całe radio, ewentualnie w jaki sposób wyczyścić ten laser (najpierw wyciągnąc radio)?

Proszę o pomoc, nie chciałbym zaburzać harmonijnego wyglądu kokpity jakimś nieoryginalnym radiem. :)

PZdr

Opublikowano

Witam,

Mam to samo, i walczę z tym już od 4 miesięcy :) Samego lasera nie idzie dostać, nie produkują już zamienników. Udało mi się znaleść w ASO w Brazylii :mrgreen: cały moduł z laserem, radość jednak nie trwała zbyt długo bo okazało się że przysłali moduł ale od zmieniarki :duh: Po telefonie przeprosili, moduł odesłałem i dalej nie mam CD.

Osobiście chyba odpuszczę temat naprawy, nowego też nie będę kupował bo cena zabija.

Chyba najrozsądniej będzie zakupić zmieniarkę Xcarlink http://allegro.pl/zmieniarka-xcarlink-usb-sd-bmw-e46-e39-gotowy-wtyk-i1776066281.html i cieszyć się możliwością korzystania z USB, przy zachowaniu kontroli z kierownicy.

Ps. W serwisie krzykneli 1800 za CD + 600 zł za jakieś tam kodowanie :lol:

Opublikowano
Jak się nie mylę to masz laser philips-a i bez problemu można go kupić. Na początek upewnij się czy to na pewno laser padł, dużo było o tym na różnych forach. Pozdrawiam