Skocz do zawartości

330i pełna elektryka foteli (kontrolka airbag)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu lubi mi się zapalać airbag pali się w czasie jazdy jakąś minuta i zawsze gasnie az do konca jazdy co to moze byc ?

A i jak jest z ta kontrolką pasów tez zawsze sie pali i gasnie chwile po zapłonie niezaleznie czy pasy ma ktos zapiete czy nie.

Opublikowano

Mata zajętości w fotelu pasażera ma dosyć. U mnie też na początku po praniu tapicerki pojawiało się sporadycznie, później błąd wyskoczył na stałe. Kup przejściówkę na allegro i skasuj błędy - komp będzie widział, ze fotel jest zawsze zajęty i poduchy wystrzelą.

Lampka pasów u mnie reaguje tak samo. Chyba wersje europejskie tak mają. O ile dobrze się orientuję tylko w wersjach na USA włączał się sygnał dźwiękowy jak się nie zapiąłeś.

Opublikowano

Ach czyli fajnie tak myślałem że to mata jak bym mógł prosić to poproszę link do allegro o jaką dokładnie przejściówkę chodzi to zakupie po raczej wymiana maty do tanich nie należy , a może da się taką mate naprawić wie coś ktoś o tym ?

Z góry dzięki za HELP :D

Opublikowano

Przejściówkę wziąłem dokładnie tą:

http://allegro.pl/emulator-maty-mata-bmw-do-3-e46-5-e39-5-e60-wtyka-i1782997298.html

Są tańsze wersje, ale tej nie musisz lutować. Wchodzisz pod fotel pasażera, wyciągasz wtyczkę od maty, wkładasz emulator i jazda. Ja nie musiałem nawet kasować błędów. Lampka airbagów sama zgasła i od tamtej pory się nie pojawiła. :cool2: Jeżdżę z tym już rok.