Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów,jestem nowy na forum więc z góry przepraszam za ewentualne pomyłki z mojej strony. Mam pytanie ponieważ zakupiłem moje E46 jakiś czas temu, i zastałem coś takiego jak na zdjęciu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0b413bfbaed031ca.html i nie wiem jak to połączyć i czy ewentualnie ktoś z forumowiczów nie ma na "zbyciu" osłony która tam przychodzi. Z góry dziękuje za odpowiedz
Opublikowano

O osłonę zapytaj w ASO. Nie powinna drogo kosztować, jest na zaczepy :P Co do podłączenia to nie pomogę, może WDS i schematy? Po zmontowaniu wszystkiego może być konieczne jego włączenie - tutaj chyba NCS da radę.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Po zmontowaniu wszystkiego może być konieczne jego włączenie - tutaj chyba NCS da radę

z tego co pamiętam w inpie tez widziałem taka opcje

Opublikowano
Dzięki za sugestie,ale nie będę ukrywał ze nie wiem o co chodzi z "...NCS..." i ...inpą..." ,myślałem raczej ze może któryś z kolegów posiadający coś takiego mógłby kuknąć pod osłonę i podpowiedział mi jak ma u siebie to połączone ewentualnie jakieś foto :8) , bo domyślam się ze to pewnie schematycznie z fabryki leciało
Opublikowano

http://img233.imageshack.us/img233/1515/img00140201108232137.jpg

Tak to wygląda u mnie. Z tego co zobaczyłem to kabelki są w następującej kolejności od lewej strony (kierowcy): biało-jakiś, brązowo-czarny, biało-czerwony, brązowo-zielony. Na zdjęciu widoczna jest wtyczka, której u Ciebie nie ma.

INPA i NCS to programy do diagnostyki/programowania BMW. Więcej w dziale Diagnoza komputerowa. Po podłączeniu czujnika może być konieczna jego aktywacja poprzez jeden z tych programów.

Pozdrawiam :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki za podpowiedź :wink: , osłona i wtyczka zamówione w ASO, jak odbiorę będę działał dalej mam nadzieje że się uda to naprawić,a tak w ogóle to przydatne to jest :)
Opublikowano
Dzięki za podpowiedź :wink: , osłona i wtyczka z pinami zamówione w ASO, jak odbiorę będę działał dalej mam nadzieje że się uda to naprawić,a tak w ogóle to przydatne to jest :)