Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, niestety ostrzezenia od kazdego dookoła mnie olałem i wlasnie sie one sprawdzają. pada mi skrzynia automatyczna bądź tez sprzęgło. kompletnie nie mam zielonego co sie stalo bo to 1 BMW. objawy wczesniej byly takie ze jade jade i cos stuka, najczęściej po cofaniu. im szybciej tym szybciej stuka potem cisza. a tak od wczoraj lekko sie slizgalo a dzis juz ledwo ruszam z miejsca. niesamowite uczucie jak wóz rwał niecale 8 s do setki a teraz... moze mi ktos cos doradzic? moze same sprzęgło zrobic a skrzynia jest ok? olej w skrzyni w normie tyle ile powinno go tam byc. z góry dziekuje za pomoc
Opublikowano
Niecałe 8 sek do setki to ma moja 740iL a nie 730...bez przesady.Jesli chodzi o skrzynię to najprawdopodobniej tarczki sie slizgają a nie sprzegło...
Opublikowano
a jak sprawdzic na 100% i byc pewnym co to jest? i np jakbym chciał sobie wrzucic z innej manuala z calymi bebechami to z forum zrobilbymi to ktos? ja nie lubie automatow to juz drugi ktory popsulem. poprostu moc duza mozliwosci zero. za droga zabawa z automatem
Opublikowano
mam jeszcze jedno pytanie, bo wczoraj zostal mi juz sam wsteczny. chce kupic silnik 3,5 i manuala. podejdzie do pod moją bude jakos? trzeba bedzie wał tez zmienic?
Opublikowano
Oczywiście, wał i dyferencjał. Wał od automatu jest za krótki, a dyfer ma inne przełożenie, już nie pamiętam jakie. Poza tym przełożenie na manual to dużó roboty, tanim kosztem się nie da. Poza tym nie wiem co robisz z tymi skrzyniami, że już druga padła, ja jeżdżę tyle lat automatami i żadnej usterki. Coś mi się wydaje, że lubisz popalić oponki niestety.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
przyznam sie mlody jestem ale tylko raz i to na piasku moze z 5 sekund sprułem kapcie. ale mi to nie wyszło bo ja nie umiem automatem tak. kiedys na zwirku z 3 koleczka zrobilem. ale jak kupilem go to juz stukało. a dalem za to auto 3250 i kupilem ze względu na bude. chyba najlepszym rozwiązaniem bedzie kupienie innej skrzyni automatycznej i zamiana auta na manual. wyszedlem teraz z zaozenia ze automat jest dla ludzi po 40 z kapeluszem w dlugie trasy. a podmiana samego automatu jest bardzo skomplikowana? i pozatym spalanie przy spokojnej jezdzi mnie wynosilo dobre 20 litrow po miescie benzyny... i jak sprawdzic oznaczenie mojego automatu? silnik 3.0 r6
Opublikowano
Hej, skrzynia jąką masz to 4HP22. Upalać można automatem, tylko trzeba wiedzieć jak, jeżeli faktycznie zrobiłeś tylko tyle co napisałeś, to znaczy, że wcześniej ktoś zabił tą skrzynię. Ciężko znaleźć dobry używany automat, szczególnie, że te skrzynie nie lubią leżeć nieużywane pod chmurką, a większość jest tak magazynowanych w Polsce. Postaraj się poszukać w autach, które jeszcze jeżdżą, możesz szukać z silnikami 3 i 3,5 M30. Życzę powodzenia.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Też tak mi się wydaje. Będe szukał w aucie tylko cholera wie czy tego samego nie kupie znowu. A nikt z Was nie ma może takiej skrzyni?