Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dużo czytałem na temat usterek ABS-u ale u mnie jest trochę inaczej. Po odpaleniu samochodu jest wszystko OK kontrolki gasną , ruszam i tak do 20 km/h jest w porządku hamuje normalnie, powyżej 20km/h przy hamowaniu podbija pedał jak by był w poślizgu.Przy hamowaniu z dużej prędkości jest dobrze tak do 60km/h wtedy znowu zaczyna podbijać pedał hamulca i po jakimś czasie wyłącza się ABS.Dodam że na kompie wychodziły błędy czujników które to powymieniałem na oryginalne.Czy ktoś się z takimi objawami spotkał. Proszę o radę.
Opublikowano

Prawdopodobnie nadal coś jest nie tak z odczytem z któregoś czujnika. Podłącz się pod kompa i sprawdź odczyty live data czujników podczas jazdy. Któryś czujnik na bank będzie pokazywał inną prędkość niż reszta.

Komp nie wywala od razu błędu, bo czujniki działają, ale dają złe odczyty, chociaż w granicach tolerancji. Dopiero gdy dzieje się to przez dłuższą chwilę, komputer stwierdza, że coś jest nie tak, wyrzuca błąd i wyłącza ABS i ASC.