Skocz do zawartości

[E87] Jak ładować rozladowany akumulator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rozladowal mi sie doszczetnie akumulator i tu moje pytanie czy w takiej sytuacji mozna bezpiecznie ladowac przez kable od innego samochodu (kolega mowil ze mozna uszkodzic alternator).
Opublikowano
  • Członkowie klubu
W taki sposób można sobie zablokować auto, wówczas konieczna będzie synchronizacja GT-1

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
podnies maske jedna zabke do sruby na kielichu druga do plusa ktory tam wystaje i odpal sobie to auto,a jak ladowac to zdejmij kleme z akumulatora i laduj,a najlepiej to go wyciagnij z auta naladuj i wloz ...alternator to moze sie rozleciec temu ktory ci uzyczy pradu z kabli,jak masz doszczetnie rozladowana baterie i nie podladujesz tylko odrazu probujesz krecic ,albo jak odpalasz auto np z prostownika na funkcji rozruch i masz akumulator do niczego wtedy prad pojdzie na alternator i go spalisz i tyle,jezeli odpalasz z klem drugiego auta nic sie nie powinno stac..
Opublikowano
  • Autor

dzieki akumulator juz naladowany

teraz mam taki problem ze jak auto postoi przez noc to od razu sie wyczuwa ze dluzej zapala jakby akumulator nie byl w pelni naladowany, zaznacze ze po naladowaniu byl sprawdzany i wszystko bylo ok, wiec wychodzi z tego ze mi gdzies prad ucieka

moze jest sposob aby to sprawdzic

Opublikowano
podjedz do byle jakiego elektryka nawet takiego od rtv i niech na postoju(wszystko wylacz) zmierzy ci miernikeim takim do pradu(20zl taki miernik kosztuje) ,na klemach do akumulatora czy ci prad pobiera i ile ...albo tez bateria juz slaba i nie trzymie pradu ....jedno z dwoch....