Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, parę dni temu nagle zepsuł mi się chyba czujnik poziomu paliwa. Zgodnie w jakimś poradnikiem zdjąłem tylną kanapę i przemierzyłem omomierzem te dwa czujniki. Jeden pokazuje dobrze bo przy pełnym baku pokazuje ponad 200 ohm, drugi natomiast w tym czasie pokazuje około 700 ohm. A z tego co czytałem to rezystancja powinna się wahać od 10 do 250 ohm w zależności od ilości paliwa w baku. Wymontowałem więc ten drugi czujnik i po oględzinach wszystko było ok, więc zamontowałem go z powrotem. Usterka jednak dalej występuje i proszę was o jakieś porady co z ty zrobić? Czy zostaje mi tylko wymiana tego czujnika ?
Opublikowano
No czyli mam zepsuty ten czujnik za pasażerem bo pokazuje jakieś 700 ohm. A jeszcze pytanie mam do Was: czy oba czujniki są takie same? Bo mam zpesuty ten przy pompie i nie wiem czy to jest obojętne jaki czujnik kupię?