Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupilem 540 bez wzmacniacza radia.Radio posiada DSP.Po dokupieniu wzmacniacza i zamontowaniu go radio gran nie dluzej jak minute.Po wylaczeniu i wlaczeniu radio zachowuje sie tak samo.

W czym tkwi problem

Opublikowano
Witam.Mam podobny problem opisany na tym forum.Ja dołożyłem dsp do swojego auta,ale tylko sam wzmacniacz i subwoofer.Muszę wymienić pozostałe głośniki na te od dsp,tak mi się przynajmniej wydaje gdyż system dsp bazuje na 8 omach a top hifi które miałem to 4 omy.Jak już będę po zabiegu to opiszę co i jak.Sprawdzaj temat pt. SYSTEM DSP.Pozdrawiam.P.s.Jeśli uda Ci się wcześniej rozwiązać problem to daj znać.
Opublikowano
Tylko dobry elektryk lub serwis komputer w aucie niewidzi sprzętu powinien to wiedzieć ten który naprawia radia
Opublikowano
w1969 co u ciebie z tym wyłączaniem? Ja już nie mam pomysłów dlaczego tak się dzieje.Problem cały czas aktualny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Proponuję wykonać procedurę resetu DSP. Wygląda to tak:

(1) Insert key but do not turn on ignition

(2) Turn on headlights (don't ask but it works!)

(3) Disconnect battery

(4) Remove fuses no. 7 and no. 41 from holder in glovebox

(5) Wait 5 minutes

(6) Reconnect battery & plug fuses back in