Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,dzisiaj rano chcac jechac do sklepu swoim 530dA wyjezdzam na ulice,włączam D wciskam gaz i.....totalny zamuł!!!dzien wczesniej tj.niedziela wszystko bylo ok,problem pojawil sie po nocy.zatrzymałem się,przełączyłem na manuala i zredukowałem - co sie okazało,ruszal z 3 biegu,wiec zjechałem na pierwszy bieg i nic...ciagle to samo,nie mam pojecia czemu ma takiego zamuła???w czym problem?silnik,skrzynia??przepustnica?przepływomierz??serdecznie prosze o poady
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Tryb awaryjny skrzyni bniegów - jak najszybciej do warsztatu :wink:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
hey,wlasnie dzisiaj jak sie przejechalem drugi raz to pojawił sie napis tryb awaryjny skrzyni.co moze byc problemem w tej skrzyni??wie ktos cos?cos drogiego czy drobnostka?wiem ze wszystko zdiagnozuje komputer ale moze ktos mial juz jakis podobny przypadek,prosze o info.dodam ze skrzynia nie szarpie,do warsztatu tylko i wyłacznie od skrzyn automatycznych czy do typowego dobrego mechanika?zapomnialem dodac ze na pare sekund w trakcie jazdy zapalila sie kontrolka od abs i esp
Opublikowano
Nie chcę cię straszyć ale jak się pojawi tryb awaryjny w skrzyni to może być bardzo kosztowny . Najpierw niech ktoś ci sprawdzi błędy będziesz wiedział dokładnie co jest. niech ich przypadkiem nie kasuje. Te błędy trzeba rozkodować aby dowiedzieć się co jest nie tak. Potem proponuję porządny warsztat od skrzyni. No chyba że masz za mało oleju w skrzyni i trzeba tylko dolać.
Opublikowano
ok,dzieki wam panowie za podpowiedzi,piersze co musze zrobic to komputer.a jakby skrzynia szarpała to juz byłoby poważniej??bo mi nie szarpie.moze to jakis sterownik czy coos...hmm