Skocz do zawartości

Problem z uruchominiem telefonu - HELP !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów,

Mam taki problem, posiadam telefon w podłokietniku. Wejście na kartę sim w bagaju i pod telefonem. Jeżeli chodzi o wejście pod telefonem to w ogóle nie działa, prosi o sprawdzenie kary sim. Tak wiec przechodzę do bagażnika wkładam starter tak-tak. Na bank wkładam ją jak należy bo każdy inny sposób skutkuje zapytaniem o sprawdzenie owej kary :/ No więc wkładam i na telefonie nie ma totalnie żadnego napisu, zupełnie nic... Nie powinien zapytać o jakiś pin czy coś ? wiem że tak-tak ma 4x jeden ze pin ze startu, ale on o niego nie prosi. Jak chce wykonać jakiś telefon na obojętny numer to w słuchawce pojawiają sie trzy krótkie sygnały i tyle. Nie wiem czy chodzi o zasięg bo w sumie sprawdzałem w garażu ale to w sumie nie powinno niczego zmieniać bo komórka łapie nawet pod ziemia :) tak że kończą mi się pomysły na rozwiązanie problemu. Może trzeba wywołać jakoś ten pin albo wejść jakoś w ustawienia- Menu czy coś. Sprawy nie ułatwia język który domyślnie jest Deutsch :O

Opublikowano
w tak taku masz chyba PIN na starterze ustawiony. Ja u siebie mam PLAY i działa bez problemu, to samo z orange.

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Też poproszę o poradę w sprawie uruchomienia telefonu. Powiedziano mi, że należy kupić starter do komórki i włożyć go (duży- nie wyłamany) w miejsce pod słuchawką. Kupiłem starter T-Mobile, włożyłem jak wyżej i na słuchawce wyświetla się ciągle check card (czyli kontrola karty) i nic się dalej nie dzieje. Coś jest nie tak ? Coś źle robię ? Proszę o poradę !
Opublikowano

Mam podobny problem. Z tego co się dowiedziałem, to niestety telefony w starszych modelach nie obsługują kart SIM nowego typu, a starsze są trudno dostępne o ile nie osiągalne :(

U mnie wyskakuje napis "TELEFON DEFEKT" i świeci cały czas. Jak włożę kartę (obojętnie jaką) pod słuchawkę albo w czytnik w bagażniku to pojawia się "SIM KARTE PRUFEN" i nic...

Zaznaczam, że mam e38 z 95'

Opublikowano
telefon nie obsługuje kart nowego modelu czyli tego z mniejszym czipem ale tylko pod słuchawką-tylko karta starego typu , natomiast wkładajac w modem w bagazniku czyta karty starego i nowego modelu,czyli jesli jest wszystko oki i poprawnie wkładamy karte w modem w bazgazniku to powinno smigac w kazdej sieci,
Opublikowano
Faktycznie działa. Włożyłem (dużą) kartę w czytnik w bagażniku, po lewo obok zmieniarki i telefon działa zarówno ze słuchawki jak i z panelu obsługi wyświetlacza. Nie rozgryzłem jeszcze jak się dodaje kontakty i je zapisuje do pamięci. Ktoś może mi coś podpowie- wpisuje się dane ze słuchawki czy może jakoś inaczej ? Dodam że moja 750 ma wyświetlacz do kompa, navi, radia, TV itp.
Opublikowano
najlepiej to powpisuj sobie kontakty na tel komorkowym, wtedy wyswiatla cała ksiazke , na obc lub wyswietlaczu pod zegarami , wciskasz słuchawke na kiekownicy i dzwonisz przez głosnomowiacy, jak wybierasz przez słuchawke to dzwonisz normalnie korzystajac z słuchawki, jak przyciskiem z kierownicy to głosnomowiacy, nr tel kontakty mozna wpisywac prze obc ale w tej chwili dokładnie nie pamietam jak to sie zapisywało