Skocz do zawartości

E46 316i wymiana poduszki amortyz./ błędna diagnoza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po wymianie łożyska w tylnym prawym kole zaczęło coś stukać w nim na początku myślałem że to coś w bagażniku stuka (dźwięk jakby wrzucił nakrętke do plastikowej butelki taki głuchy) wymieniłem więc dzisiaj poduszke amortyzatora (Lemforder) przejechałem się kawałek i dalej to samo :cry2: :mad2:.....

I tu moje pytanie co to może być, jak byłem na przeglądzie auto było na szarpakach, i nic nie stukało wszystko w porządku dopiero jak się jedzie po drodze to stuka.. już sam nie wiem :/... może to tuleja podprogowa bo z tamtych okolic to słychać.. Czy da się tą tuleje samą wymienić czy trzeba cały wahacz?

Edytowane przez grzechusk

Opublikowano
tuleje można wymieniać samą koszt koło 50 zł +/- U mnie na szarpakach nie wykryli tej tulei a jak się w dziurę wjechało to waliło jakby auto miało się rozlecieć. Podjedź do dobrego mechanika powinien to zdiagnozować
Opublikowano
  • Autor
Czyli to ta tuleja która jest centralnie pod progiem?
Opublikowano
  • Autor
Jak ktoś wie nr na realoem to bardzo bym prosił
Opublikowano
  • Autor
Aha i jeszcze jedno może to kogoś nakieruje, czytałem na temat dokręcania amortyzatora i nie którzy twierdzą że to końcowe dokrecanie powinno odbywać się jak auto stoi już o własnych siłach bez lewarka, z tego co pamiętam, "mechanik" jak wymienial łozysko tylne (całą lewą strone wybebeszył/poodkręcał, wyciągał całą tą łape i kładł na prase) dokręcał na "siłe" jak auto jeszcze było podciągnięte z jednej strony na lewarku..