Skocz do zawartości

318i m40 gdzie znajduje się przekaźnik rozrusznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gdzie znajduje się przekaźnik rozrusznika ?

Przestał mi działać rozrusznik.. kostka stacyjki kupiona nowa, efektów brak.

Rozrusznik odpala na krótko ( teraz mam przeciągnięty kabel z przyciskiem do kabiny) jest ciągłość w przewodzie między stacyjką a pinem startu przy rozruszniku.

Bezpiecznik ok. pozostaje przekaźnik (jeśli w ogóle owy jest)

m40, rocznik '91.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Problem rozwiązany. u mnie ktoś zamontował przekaźnik do rozrusznika, od którego poprowadzony jest ukryty przycisk który nie daje sterowania w chwili wciśnięcia guzika (Takie dodatkowe zabezpieczenie). Zmieniając przedni fotel musiałem go jakoś przez przypadek wcisnąć. Kupując auto sprzedający mi wspomniał o guziku, ale po kupie ta informacje wypadła mi z głowy, nigdy go nawet nie użyłem. Całkiem o nim zapomniałem i nie wpadłem na to że on może odcinać rozrusznik. Przez miesiąc jeździłem z odpalaniem na krótko poza stacyjką, kupiłem nawet nową kostkę stacyjki bo myślałem że w niej problem.. przeglądałem z lekka instalację i się wtedy niczego nie dopatrzyłem. Dziś się udało i jestem zadowolony :)

Informacja o sprawdzeniu napięcia na bezpieczniku dala mi wiele do myślenia. Dzięki.

Temat już można usunąć ;)