Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to jest moj pierwszy post bo niedawno dołaczylem do klubu Bmw. I mam taki problem. Nie swieca mi swiatla postojowe, elektryk powiedzial ze jak podlaczyl bez modulu na krotko to postojowe swiecili, wiec napewno modul do wymiany. i teraz moje pytanie, moge sobie wymienic sam modul, bo taki drugi juz kupilem. czy to trzeba programowac i lepiej dac to elektykowi do wymiany.

I takie drugie pytanie z innej beczki dla fachowcow. po zamknieciu szyberdachu z podsufitki i z pilota on domyka sie tak ze 4 mm ponizej dachu. czy ktos wie moze czy to sie jakos ustawia czy to trzeba zainicjowac od nowa.

za pomoc bede wdzieczny

Opublikowano
jeżeli moduł jest identyczny to możesz sam go wymienić, jednake zdażały się takie przypadki, że moduł był "zalogowany" pod inne auto i trzeba było go przeprogramować. Spróbuj nic się nie stanie, jeżeli nie będzie działał to niestety programowanie tylko pozostaje...
Opublikowano

dzieki, hipo.

ogolnie chodzi o to ze nie wiem czy jak wszystko przeloze to czy wszystko bedzie dzialac jak nalezy, kluczyk dach itp.

ale przeloze dzisiaj sam jak cos to znowu wrzuce ten stary i wtedy pojade do elektyka. dzieki

Opublikowano

witam, modul zmienilem wszystko dzialalo tylko nie chcial odpalic tak jakby przycisk start/stop nie dzialal. przelozylem spowrotem na stary i tez nie chce odpalic.

wiec nie za wesolo. bede musial czekac na elekrtyka.

Opublikowano

Jeśli chodzi o moduł świateł to każdy inny od swojego musisz programować pod klucz auta.

Chyba ze kupisz w aso konkretnie pod vin twojej maszyny :D

dowiadywałem się w bmw (jestem na etapie zmiany lamp na xenon)

Dziwne tylko że po podpięciu starego auto jest nemo :cry2:

Opublikowano

probowalem, nic to nie daje

ale jeszcze trapi mnie jedna mysl.

bo moze przy wymianie modulu ruszylem jakas kostke od sprzegla i dlatego moze nie odpala na kazdym module

Opublikowano

bo jak probuje odpalic kilka razy pokazuje sie ten komunikat o sprzegle z ta noga moze jakas kostka sie wypiela i nie widzi wcisnietego sprzegla.

tylko te kostki sa dosyc solidne ??

Opublikowano

kostki są dość mocne ja się wczoraj z modułem bawiłem szarpałem trochę i nic nie urwałem...

może przeleć jeszcze raz kabelki, kostki

http://klavdivsz.wrzuta.pl/sr/f/a27dgkRT3Xj

Opublikowano

ale mozliwe ze ten modul ktory dokupilem dziala bez programowania bo wszystko z niego dzialalo wszystkie swiatla szyby i dach sie domykal z pilota. wszystko ok

tylko bez odpalania

Opublikowano (edytowane)

a jaki kupiłeś moduł?? dokładnie z takim samym oznaczeniem jak poprzedni (stary)

masz takie oznaczenia na modułach:

LOW: bez przeciwmgielnych, bez xenonów, bez AHL

NSW, BASIS: z przeciwmgielnymi, bez xenonów, bez AHL

XE: z przeciwmgielnymi, z xenonami, bez AHL

AHL: z przeciwmgielnymi, z xenonami, z AHL

MAX: pełna opcja. Obsługuje wszytko łącznie z lusterkami, dodatkowym oświetleniem, hakiem, itd

Czyli reasumując na nowym nie zapalisz auta jest to raczej normalne bo ma inny klucz i kwestia programowania.

A stary już nie działa tak??????

Edytowane przez Klavdivsz
Opublikowano

na nowym -- wszystko dziala swiatla wszystkie, komfort, tylko nie odpala

na nowym - swiatla dzialaja ale nie postojowe (to bylo przyczyna wymiany), komfort dziala , nie odpala

a co do tych oznaczen musze sprawdzic