Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj chcialem odkręcić koło w BMW X5 E70 i okazało się , że nasadka na śrubę zabezipeczającą jest już tak wyrobiona,że nie dam rady odkręcić. Próbowałem ją jakoś przerobić ale nie udało się jak narazie. Jest ktoś może z woj. lubuskiego od kogo mogłbym dopasować taką nasadkę? Śruba zabezpieczająca jest gładka tylko w środku ma dziwny wzór w kształcie gwiazdy. Ze zwykłymi bym sobie jakoś poradził ale co do tego nie mam już pomysłu. Nie wchodzi w grę żadne spawanie ani wybijanie. Koła 21 cali pomalowane niedawno na czarno, nie chę żadnych uszkodzeń. Dzięki z góry
Opublikowano
Dzisiaj chcialem odkręcić koło w BMW X5 E70 i okazało się , że nasadka na śrubę zabezipeczającą jest już tak wyrobiona,że nie dam rady odkręcić. Próbowałem ją jakoś przerobić ale nie udało się jak narazie. Jest ktoś może z woj. lubuskiego od kogo mogłbym dopasować taką nasadkę? Śruba zabezpieczająca jest gładka tylko w środku ma dziwny wzór w kształcie gwiazdy. Ze zwykłymi bym sobie jakoś poradził ale co do tego nie mam już pomysłu. Nie wchodzi w grę żadne spawanie ani wybijanie. Koła 21 cali pomalowane niedawno na czarno, nie chę żadnych uszkodzeń. Dzięki z góry

Nasadkę kupisz w pierwszym lepszym NORAUTO :)

Opublikowano
Tutaj Cię zaskoczę bo nawet ASO ręce rozłożyło. Śruby są oryginalne BMW i stwierdzili, że to nowy typ i było po wszystkim. Poradziłem już sobie z tym, spawanie , długa rura i po robocie. Na szczęscie felgi nie zostały uszkodzone.
Opublikowano
Próbowałem wszystkiego i wszędzie. Są nasadki które się zakłada wokół śruby ale w tym przypadku nie było takiej mozliwości ponieważ śruba jest prawie takiej samej średnicy co otwór w feldze. Na szczęście trafiłem na dobrych fachowców,którzy przyspawali kawałek rurki i odkręcili nie robiąc nawet ryski na felgach. A cały kłopot pojawił się dlatego, że większość wulkanizacji nie ma pojęcia do czego służy klucz dynamometryczny. Dokręcili na maxa i nie było tą nasadką szans odkręcić. Aso też się popisało, nawet nasadek nie mieli. Stwierdzili, że to nowy typ a auto jest z 2008 roku. Czyli dla nich 3 lata to za mało żeby zaopatrzyć się w nasadki.
  • 2 lata później...