Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Koledzy,

znowu potrzebuje fachowej porady... W moim e46 320d mam fabrycznie obniżone zawieszenie i kiedy wrzucę bagaże do bagażnika i do autka siądą 4 osoby to po polskich drogach jedzie się czasami z duszą na ramieniu. Chciałbym podnieść moja 3-kę i teraz pytanie do Was jakie sprężyny zastosować? Jedni polecają Lesjofors a spotkałem się też z opinią, że tył po roku użytkowania siadł. Czy ktoś miał z nimi do czynienia? Co kupić żeby posłużyło dłuższy czas?

Znalazłem sklep na znanym wszystkim portalu aukcyjnym, sprawdzili wg vin-u i stwierdzili że do tego modelu jest 20 typów oryginałów w zależność od wyposażenia o co też skrupulatnie pytali. Czy rzeczywiście wyposażenie ma takie duże znaczenie? Koszt oryginałów to 350-450zł dlatego szukam tańszej alternatywy. Czy może pojśc w stronę oryginałów używanych (tylko który ze sprzedających używki powie w jakim aucie z jakim wyposażeniem jeździły sprężyny).

Jakie sprężyny używane są na pierwszy montaż?

Proszę o jakieś porady...

Pozdrawiam

Tomek