Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy łożysko kolo tylnego jest to samo do wersji z bębnem i tarczą? Czym sie różnią jeżeli nie.
Opublikowano

Witam, łożyska dla tylnej osi pomiędzy hamulcami tarczowymi i bębnowymi różnią się szerokością i średnicą zewnętrzną. poniżej zamieszczam odpowiedni link

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA71&mospid=47435&btnr=33_0441&hg=33&fg=40

Pamiętaj iż na większości części nie opłaca się oszczędzać, kto tanio kupuje ten dwa razy płaci... nie tylko za części ale i robociznę

Dostęp do łożyska przyzwoity po ściągnięciu hamulca, półosi i piasty - wykonalny demontaż i montaż bez ściągania wahacza oczywiście przy pomocy ściągacza... nawet domowej produkcji przy odpowiednim wykonaniu (nie polecam młotka bo można łatwo coś uszkodzić). Czas wymiany 3-4godzinki przy podejściu na spokojnie.

Opublikowano

No to będę musiał kupić nowe. Zostały mi po 316i, którą miałem wcześniej i myślałem że obejdzie się bez kupowania.

Dzięki za szybką odp.