Skocz do zawartości

320D - jaki klej do listwa okienna / klips

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Wczoraj nad ranem spadła mi na nogi "płetwa" listwy okiennej. Ten 'łuk" / ostatnia część listwy za oknem / drzwiami pasażera.

Listwa odpadła od klipsów. Klej nie wytrzymał próby czasu. ;)

Ktoś miał taki problem ? Czym to złapać ?

W jednym ze sklepów Pani powiedziała, że jeszcze nie wymyślili kleju, który złapie plastik + owa listwa BMW. Czym to kleją w takim razie w fabryce i czym mogę to teraz złapać ?

Opublikowano

myślałem o kleju do szyb, ale facet w sklepie nie potrafił mi wyjaśnić jak gruba powinna być warstwa kleju.

Pewnie spróbuję tym klejem do szyb... Kleju powinna być raczej niewielka ilość, żeby nie odstawała listwa zbytnio. Pytanie czy to będzie wtedy trzymać.

Opublikowano
bedzie, klejem do szyb klei sie progi czyli plastik, laminat czy z czego sa zrobione do blachy i trzymaja dobrze. Tylko nie upapraj lakieru. Spojlery wszelkie i nakladki tez na klej do szyb. I zaloz jakies rekawiczki bo ciezko lapy domyc jak pobrudzisz :D
szukam