Skocz do zawartości

320 diesel 136 KM pompa czy przeplywomierz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z swoim autem zamula nie jedzie ostatnio czyscilem elektrozaworki auto dostalo kopa jakiego powinno miec po przjechaniu 10 km znowu go zmulilo niewiem o co chodzi czy to wina przeplywomierza czy wina pompy ze przestawia sie wtrsk paliwa!

nadmieniam ze bylem na kompie dwa razy i powiedzieli mi ze jakis b lad wyskakuje z katem wtrysku czy to mozliwe ?

jak wyczyscilem zaworki chwile jechal pieknie pozniej zamulil!!!!czy jak blad na pompie z katem wtrysku jak mi powiedzili to nie powinin byc caly czas zmulony bo ja juz zglupialem!!!!!????????????wiem ze najlepiej bylo by przegladnac pompe a le sa to ogromne koszty ze 2 tys prosz was wyrazcie swoja opinie !

Opublikowano
acha z pompy nic nie laeje pali na ciplym i na zimnym bez zadnego problemu!!!!egr wyczyszczony czujik w kolektorze z tylu tez !elektrozaworki takze !
Opublikowano

Witam

Przykro mi to pisać.......... liczyłeś na inną odpowiedź.

Prawda jest taka ,jeżeli komp zapisuje błąd kąta wyprzedzenia wtrysku to prawdopodobnie przycina się w pompie zawór odpowiedzialny za to.

Pozostaje Ci regeneracja.

Pozdrawiam Krzysiek

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg