Skocz do zawartości

bmw 530d 2004 - kapeć, czyli przebita opona;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Właśnie zakupiłem 530d z 2004 roku i oglądając auto mocno się zdziwiłem, że nie ma koła zapasowego.. Jeszcze bardziej jak sprzedający powiedział, że to normalne. Jak to jest koledzy z tym kołem zapasowym? Niby miejsce jest, a koła nia dawali fabrycznie? Podobno przy przebiciu opony kierowca otrzymuje informacje na komputerze ale może kontynuować jazdę, co umożliwia dojechanie do warsztatu. Jak to jest z tym?

Jeśli tak jest, to jak to jest zrobione? Koła mają dopompowanie czy jeszcze inaczej? Z góry dzięki.

Opublikowano
Na stowe mowa o Runflat oponach,inaczej byc nie moze.Poprostu takie opony maja twardsze ranty i dlatego mozna przy miejszej predkosci jechac dalej itd.Pozniej sie zastanawiasz,albo kolkujesz lub kupujesz nowa.W tej materii na rynku niema z byt wielu producentow no i oczywiscie sa drozsze od normalnych.Lepsza cene znajdziesz na zwykla opone niz na opone Runflat.Wedlug mnie kroluja takie firmy jak:Goodyear,Bridgestone,Dunlop,Yokohama.Jezeli niema kola zapasowego to znaczy ze auto wyposazone jest w takie wlasnie opony.Ja tez niemam kola zapasowego ale Bmw zrobilo tyle rozbierznosci ze sam nie wiem do konca jak to jest z dojazdowka :wink:
The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
Opublikowano

Ja mam opony Runflat + dojazdówkę z tyłu. Jak opona się przebije (starci ciśnienie) to gołym okiem tego nie widać dlatego wywala błąd w iDrive (żeby się zorientować) ale jeśli rozetniesz oponę to nic Ci już nie pomoże tak tylko laweta.

PS: Runflat't bardzo obniżają komfort jazdy.

Opublikowano

kolego jak już spalisz te oponki to poszukaj na allegro kompletu koła zapasowego z lewarkiem ....i wymień oponki na zwykłe....

Ja tak zrobie zaraz jak mi sie opony skończa....z reszta zimówki juz mam zwykłe...a za komplet(dojazdówka,lewarek,styropian na hak) dałem niecałe 500zł-oryginał nieużywany z niemiec... :D

Opublikowano
kolego jak już spalisz te oponki to poszukaj na allegro kompletu koła zapasowego z lewarkiem ....i wymień oponki na zwykłe....

Ja tak zrobie zaraz jak mi sie opony skończa....z reszta zimówki juz mam zwykłe...a za komplet(dojazdówka,lewarek,styropian na hak) dałem niecałe 500zł-oryginał nieużywany z niemiec... :D

Tak też zrobię:)