Skocz do zawartości

[E45] 320d 99' brak mocy do 2.300 obrotow + wykres z hamoni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://img11.imageshack.us/img11/6121/img20110806001.jpg Sory, ze bokiem .

Od 1200 do 2300 obrotów widać, ze wykres jest dziwnie wygięty do środka . W czasie jazdy przekłada sie to poprostu na masakryczne mulenie do 2000 obr. Dzieje sie tak od czasu wymiany wtrysku i pokrywy zaworów .

Przepływke sprawdzałem tylko na zasadzie odpiąć i pojeździć. Bez niej auto w ogóle nie jedzie.

Wyczysciłem zawór EGR, Sprawdziłem czy "wysówa" się precik z turbiny i wydaje się być OK.

Przyśpieszenie do setki 13s(dane katalogowe 9.9) podobnie na 4tym biegu od 80-120 13s :cry:(8.7)

Ogólnie uciekło 14 koników ale to robi wiek auta zapewne.

Na koniec dodam, ze pali się Oil Service olej wymieniony ale nie wykasowałem komunikatu. Moze to być powiązane z trybem awaryjnym auta ?

Prosze o pomoc i pozdrawiam.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jeśli stało się tak po wymianie wtrysku i pokrywy zaworów, to trzeba szukać w elementach, które były demontowane. Podciśnienia przy okazji wymienione :?: Filterki elektrozaworków wyczyszczone :?: Czujnik ciśnienia doładowania wpięty :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań