Skocz do zawartości

Padla pompa paliwa. Tylko ktora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Ostatnio padla mi pompa paliwa , tylko nie wiem ktora. Progowa zostala wymieniona jakies 2 tygodnie temu co prawda na chinczyka, ale stara ciekla. Mialem tez problem z druga pompa ta w baku, zachowywala sie jakby nie bylo paliwa jak bylo mniej niz 15 litrow. I teraz sytuacja wyglada tak ze jest 3/4 baku a auto nie pali. W przewodzie paliwowym jest powietrze i piana zamiast paliwa.

Pytanie tylko ktora pompa siadla? Moze jakies sugestie??

Pytam bo slyszalem, ale nie wiem czy to prawda, ze nawet jak ta w baku jest walnieta, a jest wiecej niz polowa baku paliwa to da sie odpalic bo paliwko doplywa do progowej grawitacyjnie. Czy pieprze bzdury??

Edytowane przez Birul
Opublikowano
Progowa zostala wymieniona jakies 2 tygodnie temu co prawda na chinczyka

Moją sugestią będzie progowa

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
Raczej progowa,chociaż powietrze w przewodach może świadczyć o tym że pompa w zbiorniku nie przelewa paliwa do drugiego zbiornika- bo niby skąd te powietrze?W mojej jak jest mało paliwa to słychać jak pompa w zbiorniku przelewa paliwo .Pozdro.
Opublikowano
Widzę, że koledze nie chciało się szukać tematu. Było o tym sporo. U mnie było powietrze w układzie bo siadła pompa w zbiorniku. Wystarczy sciągnąć kanape i posłuchać czy w ogóle działa pompa, jeżeli nie chce Ci się odkręcać trzech śrubek przykrywających pompe. Pozdro
Opublikowano
Kolega napisał, że ma 3/4 baku więc pompka w zbiorniku w tym momencie nie ma nic do gadania :wink:
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano

Czyli wynika ze progowa. Dobrze sie sklada bo mam stara ktora dzialala dobrze tylko ciekla.

Za godzine jade sprawdzic. Trzymajcie kciuki zeby to byla progowa.

Dziekuje za wasze opinie.

Jak tylko sie dowiem ktora to napisze oczywiscie tu.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Tak, ale jak progowa pada to auto słabnie lub nie pali w ogóle. Przez uszkodzoną progową nie powinno być powietrza w układzie paliwowym. Jeżeli jest wadliwa to nie daje odpowiedniego ciśnienia lub zawiesza się
Opublikowano

Juz wiadomo padla progowa. Tak to jest jak sie zaklada chnskie podrobki. Oryginalna pompa juz do mnie idzie a tymczasem bunia lata na poprzedniej cieknacej pompie.

Dziekuje jeszcze raz za wasza pomoc

Pozdrawiam.