Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem moje auto tydzień temu. Zauważyłem, że na 800obrotach dziwnie warczy i można zauważyć drganie gałki zmiany biegów. Wystarczy, że dodam gazu zacznie wchodzi na obroty i już od około 900 obrotów warkot zanika i gałka jest prosto. Spadnie z obrotów i znowu paskudny nieregularny warkot. Niema znaczenia czy silnik ciepły czy zimny.

Wymieniłem wszystkie filtry i olej. Żaden błąd się nie pali. Czy ktoś coś podpowie?

Opublikowano
Kupiłem moje auto tydzień temu. Zauważyłem, że na 800obrotach dziwnie warczy i można zauważyć drganie gałki zmiany biegów. Wystarczy, że dodam gazu zacznie wchodzi na obroty i już od około 900 obrotów warkot zanika i gałka jest prosto. Spadnie z obrotów i znowu paskudny nieregularny warkot. Niema znaczenia czy silnik ciepły czy zimny.

Wymieniłem wszystkie filtry i olej. Żaden błąd się nie pali. Czy ktoś coś podpowie?

Galka drga - ten typ tak ma

Warkot - no generalnie diesel warczy i teraz nie wiem czy wczesniej jezdziles cicha benzyna :mrgreen: czy cos jest faktycznie nie tak bo piszesz ze warkot jest nie regularny, masz kogos znajomego z 320d do porownania?

Opublikowano

Warkot jest nieregularny i wątpię aby był normalny. Mam focusa tdci i to klekokocze niemiłosiernie. Warkot brzmi tak jakby silnikowi coś stawiało opór.

Kolega ma ten sam silnik ale w seri 5 06r i nic takiego niema.

Opublikowano

.....klekot, klekot, klekot..... na jalowy biegu to norma.... juz Toyota auris 1.4 90km w dyszlu to aksamitne brzmienie....... :mad2:

Z drugiej strony..... jest dobrze, bardzo dobrze 2 litry pojemnosci po modach masz 200km i 400nm i furka jedzie nie slaabo :D