Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie kasuje mi sie zegarek i dzienny przebieg kilometrów.Zjawisko te nie występuje często tylko co jakiś czas.Po włożeniu kluczyka najpierw zapala się kontrolka żółta(samochód na podnośniku). Po zniknięciu tego komunikatu kasuje się zegar.
Opublikowano

Niestety ale wskazany temat niczego konkretnego nie mówi. Sam mam taki problem, pomimo tego że mam nowy aku, zmieniałem ibs, samochód nie pobiera w uśpieniu zbyt dużego prądu, a ładowanie mam około 14.2V. Kasowanie zegarka pojawia się u mnie jak np posłucham sobie w samochodzie troche muzyki itp. to na drugi dzien rano mam już reset. Wygląda tak jakby akumulator był ciągle niedoładowany, jeżdze codziennie około 30km lub więcej na to przypadają minimalnie 2 odpalenia, generalnie można przyjąć że dziennie samochód pracuje około niecałą godzinę, powinien się chyba doładować? Zaczynam podejrzewać alternator, a konkretnie to że jak obserwuje napięcie na w ukrytym menu to np. przy gazowaniu na postoju, hamowaniu na ułamek sekundy występują dosyć duże spadki napięcia, czasem nawet do około 12,8V. Wydaje mi się przy sprawnym alternatorze napięcie powinno być korygowane na tyle szybko że nie powinienem tego widzieć.

@max25 Czy u ciebie wygląda to podobnie?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Sterowanie wzmacniacza poprowadziłem bez pośrednio od bezpiecznika (skrzynki bezpieczników co uważałem za szybkie rozwiązanie) i to był mój błąd.