Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Mam nie sprawny któryś termostat, w ukrytym menu temp. silnika mam na poziomie 69 -71 stopni po przejechaniu 10km(w trasie na odcinku 60km nie uzyskałem więcej niż 70°C)

Chłodnica auta jest ciepła, powinna być taka skoro termostat główny otwiera obieg przy ok. 88°C ?

Czy termostat EGR otwiera sie przy 70°C ?

Który termostat wymienić ? Główny czy EGR ?

Opublikowano

witaj, było wiele razy o tym,

ja wymieniłem za jednym razem oba, miałem podobną sytuacje u siebie, po wymontowaniu egr przepuszczał nawet jak w niego dmuchnąłem ustami, sadze że główny też puszcza za wcześnie, o ile pamiętam temperatura otwarcia na głównym jest 88 stopni ,

koszt nie jest szalony chyba cos około 200 zł wiec nie ma szału a spokojna głowa na przyszłość. Po zabiegu 88 89 stopni w ukrytym menu cały czas i nawet nie drgnie bez względu na pogodę i ogrzewanie auta.

Opublikowano
do wymiany raczej główny w pierwszej kolejnosci a najlepiej dwa. U mnie po wymianie termostatu EGR nie dogrzewał się lepiej a po zrobieniu próby dmuchania w termostat EGR przepuszczał więcej niż ten nowy. Dopiero po wymianie głownego termostatu dogrzewa się bez problemu do 90 st na odcinku 5 km.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv