Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam problem ze światłami. W ogóle się nie poziomują i świecą zbyt nisko od 2 dni. Po włączeniu wykonują test silniczków ale później są nieruchome. Próbowałem sprawdzić czujniki od poziomowania w inpie ale nie udało mi się. Czy jest to wogóle do sprawdzenia w inpie? Jeśli tak to jak to zrobić ? Proszę o podpowiedzi.
Opublikowano
Sprawdź błędy w "instrument cluster". Może padł Ci czujnik od samopoziomowania auta (taka "wajcha" przyczepiona do elementów zawieszenia po prawej strony auta z tyłu i z przodu). Natomiast poziom "zero" jako taki w ksenonie ustawia się fizycznie przy reflektorze pokrętłem w zakładzie diagnostyki, a samopoiomowanie potem tylko się do niego odnosi.
Opublikowano
W tym instrument cluster wyskoczył mi błąd 190 light module- EEPROM error. Czy to znaczy ze trzeba wymienić moduł świateł?
Opublikowano
Te wajchy wyglądają na całe. W light switch center jest bład 33 VHAC front load sensor break. To znaczy ze przedni czujnik na wahaczu jest do wymiany? Możliwe ze ten błąd wyskoczył po tym jak odpinałem wtyczkę od tego czujnika? Chciałem sprawdzić jak wyglądają wtyki i odpinałem ją przed podłączeniem do komputera.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W DIS jest funkcja testowania czujnikow poziomowania jedziesz i na kompie widzisz jak sie zmieniaja parametry mozna tez zwyklym miernikiem.Podpiszasz miernik odpiszasz ciegno poruszasz nim i widzisz jak zmienia sie napiecie.Te czujniki padaja bardzo rzadko.Wiekszosc uszkodzen to uszkodzenia mechaniczne np. kamykami
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Odgrzewam temat. Wczoraj robilem skanowanie bledow INPA i w module LSZ mam tem sam blad co kolega wyzej.

Blad to:33 VHAC, front load sensor break

Pytanie:

- o jaki czujnik chodzi i gdzie go znalezc??(zdjecia??)

- o jakim ciegnie przy reflektorach jest mowa??

- jak to naprawic??:mad2:

Moje auto to E46 320d 150kM Touring

Mam orginalne reflektory xenonowe.

Pozdrawiam