Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o pomoc.

E60 z 2006 3.0d, olej wymieniony, inspekcja skasowana, ale...

po przejechaniu 2 km inspekcja z 30000 km wraca na 10 km, i tak non stop

Czy bym kasował ręcznie z licznika czy disem zawsze to samo.

2 km i od nowa trzeba kasować.

daty poustawiane, inspekcja poprawnie wyświetlana na desce i na wyświetlaczu na konsoli.

Jedyne co przychodzi mi do głowy, auto miało wgrywane spolszczenie manu od jakiego tam gościa paparucha, czy istnieje możliwość że wysypał się program ? jak tak to gdzie, w którym module. nadmieniam iż reszta inspekcji działa poprawnie.

Prosze o radę.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki olej został wlany ?
Opublikowano
Jeszcze jedno, zasugeorowanomi wczoraj wymiane liczników, wymieniłem na nowe, pożyczyłem z serwisu, zmieniony VIN, kropa nieświeci, inspekcja dalej wariuje
Opublikowano
kropka może się świecić bo przegieg na liczniku mocno różni się od tego w sterownikach np silnika czy modułu świateł.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

To wiem, wszystko jest ok poza inspekcją olejową ktora wraca na 10 km po np:2 km czasem po 200 metrach

Przy odpietym czujniki poziomu oleju jest to samo

Opublikowano

1. kiepski olej

2. kiepski lub źle zamontowany filtr oleju

3. coś nie tak z czujnikiem oleju

4. do zmiany soft kompa w aucie.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Olej możliwe, niewiem co jest wlane

co do czujnika to jest taki sam efekt z czujnikiem czy bez niego

filtr sprawdze

co do softu to ktory modul? całe auto podnosić do nowego softu ? mam opsa ze swiatlkiem i iste 41 i wszystkie wdół.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czytałem kiedyś jak chłopaki w E46 zalali jakiś trefny olej to inspekcja z 22 tyś. przechodziła na 10 tys. km.