Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z lampami przednimi, w jednej coś pękło i źle świeci w drugiej kable się posypały. Zamierzam przy okazji naprawy kabli wymienic obydwie przednie lampy. Szukam na allegro nowych, tańszych zamienników (Nie interesują mnie angel eyes!). Pytanie mam do forumowiczów jakie lampy kupywali i czy mieli jakies nie przyjemne przygody z nimi. Czy ktoś może jakieś polecić.

Pozdrawiam

Wrzesiek

Opublikowano
Jak przeglądam allegro to widzę mało dobrze opisanych kompletów. Szukam cały czas, jak znajdę dobre używki to zamówię. Na razie nic mnie nie przekonywuje.
Opublikowano

Jeśli nowe to depo i in pro. Tych drugich wogle nie znam i nie wiem. Kupiłem halogen depo i średnio jestem zadowolony - podczas deszczu lubi parować. Wg opinii na forum z jednymi i drugimi różnie bywa - jedni chwalą, a drudzy ganią

Najlepiej oryginał. Pojeździj po szrotach i poszukaj, to co sam zobaczysz, to wtedy ocenisz. A z Allegro masz rację, trudno coś wypatrzeć, choć po zdjęciach czasami coś widać.

Acidburn, też dobrze pisze.

Opublikowano
Znalazłem w "pobliskim" szrocie w całkiem ładnej cenie lampy. Pytanie mam laickie ale muszę je zadać. Lampy sedan i coupe są takie same czy nie?
Opublikowano

Lampy stały 150 zł za komplet bosha, ALE jak się okazało po oględzinach, lewy był stopiony od wewnątrz a prawy lekko pęknięty... Ostatecznie dałem elektrykowi naprawić kabel, drugi reflektor póki działa to działa. Ma gdzieś jakieś pęknięcie i na wybojach potrafi rozłączyc światło. Wszystkim za odpowiedzi bardzo dziękuję. Wkrótce będzie więcej moich postów. Niestety Będę Miał Wydatki :twisted:

Pozdrawiam

Wrzesiek

Opublikowano
Lampy sedan i Coupe są takie same. Natomiast kierunkowskazy są inne do coupe i sedana. Ja w swojej w przednich lampach ZKW zeminialem tylko same szkla. Efekt zadowalający.