Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdzie zdobyć diody do alternatora chłodzonego cieczą. Nie mogę nigdzie znaleźć oryginału, kupuje podobne ale wytrzymują 6 miesięcy. Chyba że diody są ok ale auto w jakiś sposób je przeciąża że palą się :( . Co prawda ani INPA ani KTS Boscha nie pokazują błędów w instalacji ale jakaś przyczyna jest. Jak założe alternator to będę po kolei sprawdzał systemy które obciążają jego pracę ale najpierw szukam diód, nawet w necie nie mogę ich znaleźć podając oryginalne oznakowanie. Będę musiał włożyć znowu to co mam chyba że koledzy pomogą ?
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj symbole/opisy/zdjęcia, bo nie miałem takich jeszcze w ręce, to coś się pokombinuje.
Kai
Opublikowano
Cóż sprawa już mniej pilna bo udało mi się kupić za pół ceny używany alternator ale podaje dane oryginalne BOSCH 0465-115 i BOSCH 1486-116 dla utrudnienia dodam, że nawet Bosch Polska nie chciał mi udzielić informacji na ich temat. Przy okazji wymiany alternatora rozwiązał się samoistnie jeszcze jeden problem, badpiksele na wyświetlaczu w desce rozdzielczej zniknęlły a raczej wszystkie kropki wróciły na swoje miejsce bez żadnej ingerencji i wymiany taś itp.