Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie chodzi nawiew na przednia szybe mam klimatronik jak wciskam przycisk na szybe to dmucha na mnie

moze toak byc ze to wina jeża a moze wtyli pozamieniane sa nie wiem pomóżcie mi z góry dziękuje

Opublikowano
Witam Mam tak samo i rozwiazania jeszcze nie znalazlem. Wszystko dziala oprucz nawiewu na szybe. Kasowales bledy? Miałes jakies?
E46 320d sedan black
Opublikowano
tak kasowałem ale na to nie było błebów ktos mi powiedział ze to przyczyna tego ze wczesniej była manualna klima i wsadzono automatyczna i ze sie tak dzieja daj znac jak znajdziesz rozwiazanie pozdro
Opublikowano
to kolego doradz cos czy mozna z tym cos zrobic zeby to chodzilo jak nalezy nie zmieniajac panela sterujacego pozdd....
Opublikowano
w jaki sposob mozna sprawdzic czy klimatyzacja jest automatyczna czy manualna? tzn klimatronic czy manual
E46 320d sedan black
Opublikowano

wielkie dzieki

zeby dołozyc ten czujnik czeba wszystko wyciagnac ?

ale powiem ci ze wymienilem czujnik polozenia wału przed wymiana chodzil nawiew ale po nie kapnolem sie odrazu do piero po jakims czasie ze slabo dmucha na szybe

i ze przyciski sa pozamieniane

a jak wiesz powiedz mi gdzie sie znajduje jeż ?

z góry dziekuje

Opublikowano
Rozwiązałem problem u mnie z niedziałającym nawiewem na szybę. Rozkodowałem vin i stwierdziłem że nie mam klimatyzacji automatycznej. Sprawdziłem numery części i znalazłem manualny panel z pasującymi numerami na allegro. Dzisiaj podłączyłem i wszystko idealnie działa.
E46 320d sedan black
Opublikowano

+bylem u kumpla co tez ma e46 jest mechanikiem i jemu nie chodzilo prawie nic wywalalo mu tyle bledów olej sie swiecil klima wogule nie chodzila wywalalo bledy od swiatel bylo tego wiecej nie spamietalem ale mniejsza z tym inni mowili mu cuda wianki co to nie czeba wymienic podpinal kompa i nic nie wykazalo po prostu metoda prub i błędów doszedł był walniety pszełacznik od swiatal wymienil go i jak reka odia wszystko chodzi

powiedzial ze umnie prawdopodobnie bedzie walnienty panel klimy bo nie wiezy ze w tak wypasionej wersi byl by manual a po 2 umnie jest normalnie kierownica wielofunkcyjna ale ktos wsadzil zwykla i ze bedzie wywalal caly czas bledy niby to jest zrobione na jakims KANIE ze wszystko sest ze soba powionzane

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam dokupiłem kierownice wielofunkcyjna i caly klimatronik chodzi bez problemu

jeszcze komputer pokazuje brak nawigaci ciekawe co potym sie mu polepszy