Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie mogę odszukać tematu na temat piszczącej kolumny kierowniczej zaczęło mnie to denerwować do tego stopnia że chce z tym zrobić porządek mianowicie jak jest na polu zimno deszczowo to kolumna przy skręcaniu piszczy , gdzie co i jak trzeba nasmarować by się tego pozbyć bo to bardzo denerwujące a zimą to już w ogóle ;) Jak na polu jest ok 20C to problem znika . Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam to samo, chetnie poznam rozwiazanie. Mialem to zlecic przy najblizszej okazji serwisowi do sprawdzenia.
Opublikowano
z tego co słyszałem wiele osób to ma ale tłumaczą się tylko "ten typ tak ma" to samo e60 i seria 1 , ale mnie to denerwuję i muszę z tym zrobić porządek z tego co podał łysy to wyczytałem że jakiś element 6 trzeba przesmarować jak będzie teraz deszczowo to sobie tam zobaczę co w trawie piszczy i spróbuję przesmarować smarem w spreyu ew wd40 tam psiknę
Opublikowano

Hej,

moj watek sie urwal natomiast piszczenie przerodzilo sie w lekkie tarcie wtedy gdy zrobilo sie cieplo.

Bylem w ASO w krakowie i panowie przesmarowali, nic ne pomoglo.

Po kolejnej diagnozie stwierdzili ze na 95% jest to tasma w kierownicy, chyba chodzilo o:

http://allegro.pl/bmw-1-e81-e82-e88-3-e90-e91-e92-tasma-kierownicy-i1714324792.html

Koszta wymiany i czesci w ASO to o dziwo tylko 370 zl.

Ja narazie niestety sie wstrzymalem ale gdybys to wymienial to daj prosze znac czy pomoglo.

Pozdrawiam

Opublikowano
W ASO mi powiedzieli iz tasma ta zawiera w sobie sterowanie poduszki powietrznej i powoduje tzw powrot kierownicy na swoje pierwotne ulozenie - w skrocie takie info dostalem, moze ktos wie cos wiecej?