Skocz do zawartości

Przeplywomierz 735 E32 silnik M30 (uchylanie klapy)Stefaneli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak uchylic klape w przeplywomierzu po przejsciu na gaz czy istnieja jakies urzadzenia do tego albo ktos ma moze jakis pomysl?poczebuje jak przejde na gaz aby uchlila sie klapa w przeplywomierzu bo zalozylem ten mikser stefanelli linear tylko on nie chodzi dobrze jak sie nie uchyli klapa w przeplywomierzu i nie ma wolnych obrotow zalozylem go miedzy przeplywomierzem a kolektorem.
Opublikowano
Właśnie! Jak ten mixer się sprawuje? Doszły mnie słuchy że jest taki wynalazek stefanelli linear. Też słyszałem że są urządzenia do odchylania klapy przepływki, jeden gazownik mi coś o tym mówił. Ile dałeś za przepływke? Jaką ma średnice otworu? Jak to wogóle wygląda, masz może jakie foty lub namiary na interku?
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co się orientuję to już takich urządzeń nie produkują jedynym wyjściem dla twojego autka to przestawić mixer przed przepływomierz poprawna kolejność we wtrysku L-JETRONIC to:

Filtr powietrza>mixer>przepływomierz

a mixer stefanelli liner to dobra rzecz sam miałem i byłem zadowolony

acha nie zakładaj klapy przeciwwybuchowej bo ona i tak Ci nie ochroni przepływomierza

pozdro

Opublikowano
Oczywiście pytałem o cene mixera a nie przepływki. A co do antywybuchu to spełnił swoją rolę u mnie już kilka razy i przepływka nadal działa jak należy.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano

z mojego doświadczenia mixer liner zakłada się po to by zminimalizować możliwość zwężenia przepływu powietrza, a klapa przeciwwybuchowa ma zwężkę i to dosyć dużą. Strzały w twojej bm-ce mogą być spowodowane czym innym np. ubogą mieszanką na wysokich obrotach (niewydajny reduktor)

pozdrawiam