Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam z 4 2,2 z 2005 roku. Problem polega na tym że ciężko go utrzymać na drodze. Mała nierówność i tak czuły układ sprawiają że auto dziwnie się zachowuje. Zawieszenie w stanie celującym, amory 87%, zbieżność ok. Auto bez wypadku.. Fele 18 225/40 przód RSC tył normalna opona. Zaczynam się zastanawiać czy to może wina RSC? Ktoś powiedział mi że to może być problem z elektrycznym wspomaganiem..Ma ktoś jakiś pomysł na ten problem?

Opublikowano

Mysle ze to kwestia twardych i szerokich opon. Tyl masz tez 225/40 ? A nie przypadkiem 255/35 ?

zmienil bym gumy na cos miekkiego jak np. toyo t1r, czy michelin pilot sport 2 oczywiscie nie runflat.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Hmm ja jeżdżę swoim roadsterem już prawie rok i nigdy się z niczym takim nie spotkałem aż do wczoraj gdy pojeździłem trochę po mazurskich drogach składających się z samych łat i kolein. Samochód zachowywał się momentami podobnie do tego co opisałeś ale raczej były to momenty a nie cała droga. Wcześniej miałem leona cuprę na twardym zawieszeniu i felgach 18 i na słabych drogach zachowywał się podobnie (np. droga z Warszawy w stronę Kozienic). Twardo zestrojone samochody na niskim profilu i z delikatnym wspomaganiem tak mają na kiepskich drogach. Natomiast jak masz taki problem na lepszych drogach to coś może być nie halo.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

siemka!!!

no ja mam ten sam "problem"...

ale tylko na kiepskich drogach:-(

na rownym asfalcie zetka zachowuje sie idealnie:-)

osiemnastki plus runflat kapcie,

wiec nie moze byc inaczej...

trzeba sie przyzwyczaic :lol:

pozdro