Skocz do zawartości

325i szyba spadła z szyny tej kolo lusterka dzrzwi kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niedawno pękły mi w drzwiach kierowcy spinki te białe co trzymają te nożyce od mechanizmu szyb kupiłem nowe spinki i okazało się iż szyba mi wyleciała z szyny tej bliżej lusterka nie wiem jak ją wsadzic pomożcie
Opublikowano
Hmmmm jak dobrze pamiętam to najłatwiej jest w maksymalnie dolnej pozycji (wtedy niewielką częścią krawędzi wchodzi w szynę).
Opublikowano
Ja zawsze opuszczam mechanizm do dołu a szybę wkładam pod kątem w szyny i wtedy wyrównuje. Mechanizm podnoszę kilka centymetrów od dołu tak by mieć dostęp do ślizgów i montuje.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
już sobie poradziłem,odkręciłem lewą szynę 2 sruby na klucz 10 u góry i 2 śruby na klucz imbusowy na dole,póżniej szybę na maxa w prawo i idealnie sobie trafiłem teraz mam inny problem ten mechanizm od szyb działa mi tylko do połowy czyli do połowy jeździ po tym zębatym półksiężycu...czemu? dodam że gdy go wyjołem i pracuje bez szyby jest to samo... :mad2:
Opublikowano
Znaczy się nie chce dojść do góry? Kombinuj góra dół, jeśli się nie uda to reset komputerka i powinna złapać pozycje. Resetujesz poprzez odpiecie aku i spięcie klem ze sobą, włączenie na zapłon, czekasz z 15 minut.
Opublikowano
wiesz co poradziłem sobie tak: odkręciłem silnik i przesunąłem o tyle zębów o ile mi się nie przesuwało teraz jest ok ;) Dziwna sprawa bo wyszło że te zęby musiały przeskoczyc chociaż jest to nierealne bo konstukcja na to nie pozwala