Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Gasną mi światła (krótkie) gdy włączone są w automatyce, po czasie włączają się i gasną. Włączone normalnie jako krótkie palą się cały czas. Czy wina jest w przełączniku czy w elektronice?

Opublikowano
Witam,

Gasną mi światła (krótkie) gdy włączone są w automatyce, po czasie włączają się i gasną. Włączone normalnie jako krótkie palą się cały czas. Czy wina jest w przełączniku czy w elektronice?

To nie jest błąd, tak ma właśnie być w "automatyce" = kiedy jest widno/jasno to światła krótkie gasną (zostają tylko pozycyjne/dzienne). Gdy jest ciemnawo zapaloją się krótkie znowu...

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Myślałem, że automatyka działa tylko w przypadku włączonych długich i przełącza je na krótkie gdy ktoś nadjeżdża z przeciwka. Tak miałem w 523 europejskej wersji. Na krótkich świeciły się cały czas.

Teraz mam amerykana 530 i właśnie krótkie wyłączają mi się co jakiś czas. Światła dzienne mam od razu przy zapłonie; halogeny długie świecące na pół gwizdka.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi. Myślałem, że automatyka działa tylko w przypadku włączonych długich i przełącza je na krótkie gdy ktoś nadjeżdża z przeciwka. Tak miałem w 523 europejskej wersji. Na krótkich świeciły się cały czas.

Teraz mam amerykana 530 i właśnie krótkie wyłączają mi się co jakiś czas. Światła dzienne mam od razu przy zapłonie; halogeny długie świecące na pół gwizdka.

rozumiem że jak masz DRL na długich to masz auto przed liftem. Czyli coś masz nie tak bo na pozycji AUTO nie powinny za jasności zapalać się krótkie nawet na chwile - no chyba że odpalasz samochód na AUTO w zaciemnionym garażu a po wyjeździe się dziwisz że zgasły.