Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuję natychmiastowej odp jak można. :mrgreen:

Znajomemu ukradli z silnika 3.0 d 2005 rok (nie znam oznaczenia silnika) pompę waku znajdującą się na wałku rozrządu z przodu głowicy tak to się chyba nazywa.

I teraz problem.

Czy jest możliwe że samochód nie będzie chciał zapalić bez pompy ,ale pompa odp za hamulce .

Próbowaliśmy zapalić samochód nie wiedząc jeszcze że pompy nie ma tam gdzie jej miejsce ,rozrusznik obruszył wałem ale po kilku obrotach stanoł i ani grama dalej.

Czy jest możliwe że jakiś pacjent coś popierdzielił przy rozrządzie :?: :?: :?:

Opublikowano

No i sie rozwiązał problem.

Idiota który to ukradł odkrecił też śrubę którą jest przykręcone koło zębate wałka rozrządu i w ten sposób gość przestawił rozrząd . :nienie:

Ale jest kolejny problem wtryski :mad2: wszystkie sie ruszyły oprócz 3 i 4 cylindra walczyłem dziś z nimi od rana ,macie jakiś sposób by je wydostać :?: :?: :?: ruszyły sie jakieś 0.5 cm i stoją a na szóstym masakra :( jak by ktoś szlaki z pieca nasypał :D musze kupić nowe podkładki bo pewnie spaliny sie dostawały do komory wtryskiwacza .

Wie morze któryś z kolegów gdzie znajdę schemat rozrządu do BMW E60 3.0 D 2005 potrzebuje pilnie na jutro

Mam taką nikła nadzieje że zawory na wałku wydechowym sie nie pokrzywiły .POZDRAWIAM

Opublikowano
Wtryski są ok staram sie je wydostać ale dwa są uparte 3.4 cylinder już mi sie kończą pomysły .Może znasz jakiś sposób oprócz profesjonalnego sciagacza .Jest tam małe pole manewru i ta plastikowa pokrywa zaworów :( .
Opublikowano

Po kolejnym dniu zmagań udało sie wydostać wtryskiwacz na 4 cylindrze został jeszcze 3 cylinder .

Powiem drodzy koledzy i muszę to powiedzieć że tu BMW dało dupyyyyyy zero dostępu nie ma jak podejść jakaś kompletna masakra :( no jeśli wtrysk ma zaśilanie od góry to ok bo jest króciec ale z boku nie mam najmniejszego pojęcia jak to zrobić ,no jest rozwiązanie ,rozebrać górę wtrysku ale to oznacza dodatkowe koszta . :!: :!: :!: :!:

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam kolegów .

Po kilku dniach zmagań udało mi się uruchomić autko ,musiałem zrobić klucz do blokowania wałków co troszkę zabrało mi czasu .Dodaje filmik jest troszkę za głośno dżwięk więc proszę kolegów sie nie sugerować pracą sinika na filmiku obecnie pracuje miękko .

Pozdrawiam

Opublikowano

Autko stało na podjedzie u kolesia gość zapomniał je zamknąć no i tak się wszystko dalej posypało jak w opisie . :D

To jest przestroga dla innych panowie uważajcie na swoje panienki .

Pozdrawiam

Dobrze ze tak się skończyło i nie uszkodziły się zawory tylko zblokowało przy odpalaniu na którymś cylindrze . :D