Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Jestem szczęśliwym posiadaczem 525 TDS 96r

Mam problem z radiem BMW Buisnes. Otóż po przekręceniu kluczyka radio sie włącza i działa tylko lewa strona balansu , basy i treble są na full itd. Oczywiscie po ustawieniu tych funkcji radio gra wyśmienicie i jest ok do momentu kiedy wyjme kluczyk ze stacyjki bi po ponownym odpaleniu auta ustawione funkcje sie resetuja i wracaja do położenia jka napisałem na początku.

teraz mam pytanie : czy w jakis sposób zatwierdza się ustawione funkcje aby się nie resetowały czy radio jest uszkodzone ?

Zapomniałem dodać że zaprogramowane stacje radiowe się nie resetują te radio zapamiętuje problem dotyczy tylko dzwięku

dziekuję zgóry za pomoc

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Widze, ze to troszke stary post, ale mialem to samo i rozwiazalem to

Wymontowalem radio i multi wyswietlacz i wyslalem do firmy ktora sie zajmuje radiami BMW - pisi elektronik w Szczecinie.

Tam zdjagnozowali i naprawili. Calosc trwala jakies 24h, koszt 130 zl

Ale teraz wszystko jest OK !!!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Paffcio

gdzie naprawili ci w Szczecinie te radio, mam ten sam problem

w Audionie na gumiencach zabrali mi radio na 3 dni NIE NAPRAWILI!!!skasowali mnie 100zl;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Nie będę zakładał nowego tematu, ponieważ auto i radio takie samo a dużo odpowiedzi nie ma.

Mam pytanie - właśnie coś mi się stało z radiem - Business kaseciak - nie wyświetla się nawet godzina.

Jak odpale auto radio gra ale... nie moge nic z nim zrobić nawet wyłączyć i ciemny jest wyświetlacz... chodzi chwile i milknie

Odpaliłem auto i było ok - aż nagle.... cisza i tak jest do każdego odpalenia auta (czy tam przekręcenia stacyjki)

Czy to znaczy, że padło radio? czy może można je jakoś zresetować? może się coś zwiesiło?

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg