Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałby sprawdzić u siebie przepływkę. Trochę o tym poczytałem, sprawa wydaję się prosta. Jechać po równej jezdni (bez wzniesień/górek) powiedzmy na 3 biegu, utrzymywać obroty. ok 3000obr/min.

Mieć podpiętego laptopa i np. INPĄ sprawdzić wskazania live data. Powinny być to coś tam current air mass i desired air mass - kurde, albo ślepy jestem albo u mnie w INPIE tego nie ma?!

Coś zauważyłe, że auto powinno mniej palić niż pali. Wychodzi ponad 10l/100km (widomo to nie Lupo, ale przy mojej jeździe powinny być raczej ok. 7-8l), a jeżdżę tylko do pracy 80% "trasa" 20% miasto. 5 bieg 80-100km/h. Znajomemu pali 10l, jak na lawecie targa jakiś inny pojazd.

Może to nie przepływka?

Opublikowano

engine -> status -> analog2

Ist - jest

Soll - bedzie/ma być.

Powyzszego szukaj. Niby angielskie tlumaczenie a jest kilka pozycji po niemiecku. Bez sensu... stad klopoty.

Opublikowano
OK. Dzięki za odp. W weekend sobie ją sprawdzę. Dzisiaj po obliczeniach od pełnego do pełnego zbiornika wyszło 7,7l. Zawsze do tej pory wzorowałem się wskaźnikiem - co okazuje się, że było głupotą