Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich ,moje autko to bmw 535 z roku 2006 i przebieg 155tyś właśnie zregenerowałem konwerter (czyli to sprzęgło hydrokinetyczne )i w serwisie nastraszyli mnie że za chwile padnie mi pewnie skrzynia ,bo najpierw pada konwerter a pózniej w następnej kolejności skrzynia ,czy ktoś może coś na ten temat mi powiedzieć ,czy może ktoś z was regenerował konwerter i czy jeżdzi bez naprawy skrzyni ,i le można zrobić na takiej skrzyni po regeneracji tego sprzęgła ?Proszę was o pomoc bo naprawdę tak mnie nastraszyli że nie będę mógł spać ..
Opublikowano

Witam

ja mam pytanie jakie były objawy że regenerowałeś sprzęgło hydrokinetyczne?

ponieważ u Mnie dochodzi dziwne tak jakby uderzenie podczas postoju na biegu jałowym przy spadaniu obrotów około 11OO-12OO, i potem lekkie drgania, i tak mi się wydaje że to może być ten sam przypadek

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Przy awarii konwetera do oleju dostaje się dużo opiłków a więc trwałość skrzynki zależy od tego czy ktoś kto to robił wypłukał skrzynię oraz układ chłodzący skrzyni,wymienił filtr i takie tam.....

Jak jesteś pewny warsztatu który to robił to nie martw się :)

Opublikowano

U mnie 50 tyś km po wymianie konwertera nic się nie dzieje strasznego

Choc wymiane zrobiłem zanim się rozpadło w drobny mak :-)

• 6 lat później...
Opublikowano
Ja ostatnio robiłem remont skrzyni plus regeneracja konwertera w firmie Samko w Warszawie i jestem zadowolony , koszt to 5200zl. Obsługa profesjonalna wiedza co robią.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie czy któś ma jeszcze opinie o tej Firmie SAMKO padła mi skrzynia bład 5088 facet z tej firmy namawia mnie na remont całej skrzyni koszt ok 5 tys. mam mieszane uczucia co do tej firmy :( prośba o opinie i pomoc

pozdr